Кулинарни рецепти » Риба по липовански

 Риба по липовански

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г мерлуза или сафрид без глави
• 1 к.ч. олио
• 1 кг червени домати
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• 1 лимон, магданоз
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

В сгорещената мазнина задушаваме до омекване последователно морковите, целината, нарязана на кубчета, ситно нарязания лук, част от доматите и подправките, като от време на време доливаме по малко рибен бульон или гореща вода.

Нарязваме рибата на порции, посоляваме, нареждаме в тавичка и покриваме със задушените зеленчуци. Най-отгоре нареждаме останалите домати и лимона, нарязани на филийки. Поливаме с малко рибен бульон.

Печем на фурна, докато рибата остане на мазнина. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало