Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голям шаран
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Намазваме шарана с олио и оставяме да престои 30 мин.
Киселото зеле нарязваме наситно и запържваме в мазнината. Разстиламе го в тавичка, а върху него слагаме шарана. Поръсваме с червен пипер и завиваме с две цели зелеви листа. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...