Кулинарни рецепти » Пресни картофи с мерлуза

 Пресни картофи с мерлуза

Продукти:

• 750 г мерлуза
• 500 г пресни картофи
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 750 мл прясно мляко
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и варим мерлузата около 20 минути в подсолена вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафиновия лист, както и нарязаните моркови, целина и лук. Оставяме рибата да изстине в бульона, за да поеме подправките. После я почистваме от кожата и костите и накъсваме на дребни парченца.

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги нарязваме на кръгчета.

Намазваме тавичка с масло, нареждаме половината картофи, отгоре разпределяме рибата и покриваме с останалите кръгчета картофи. Нахвърляме отгоре парченца масло и заливаме с млякото и яйцата - разбити със смлян черен пипер и сол.

Печем на силна фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало