Продукти:
• 500 г едра риба
• 2 яйца
• 60 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 филии бял хляб
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата в леко подсолена вода, обезкостяваме я и накълцваме месото на ситно.
Накисваме хляба във виното, към което сме прибавили 1 к.ч. вода. Изстискваме го и го смесваме с рибата. Прибавяме маслото и разбитите жълтъци. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена форма и печем 30-40 мин на водна баня в силна фурна. Обръщаме готовия пудинг в широка чиния и разливаме около него майонезата.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...