Продукти:
• 750 г брюкселско зеле
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зелето от външните листа и го сваряваме в кипяща подсолена вода. Варим 20 мин. Изплакваме със студена вода. Отцеждаме и подсушаваме.
Прекарваме зелето през сито. Разбъркваме пюрето с маслото и разреждаме до желаната гъстота с прясно мляко.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...