Продукти:
• 500 г моркови
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на едро и ги варим в леко подсолена вода. Отцеждаме сварените моркови и ги прекарваме през сито или месомелачка.
Запържваме леко брашното и прибавяме към него морковената каша и горещото прясно мляко. Варим до сгъстяване на сместа. Отстраняваме от огъня, прибавяме маслото и жълтъка, посоляваме и разбъркваме добре.
Поднасяме пюрето като част от обща гарнитура или самостоятелно към пържени и печени меса.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...