Кулинарни рецепти » Соленки с кайма и патладжани

 Соленки с кайма и патладжани

Продукти:

• 1 пакетче фини кори
• 125 г кайма
• 1 печен патладжан
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 50 г сирене
• 1 ч.л. лютеница
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио. След като омекне, прибавяме каймата. Задушаваме, докато каймата стане на ронлива маса. След това отстраняваме от огъня и когато изстине, прибавяме към нея натрошеното сирене, белтъка от яйцето, лютеницата, ситно нарязаните патладжан и магданоз. Посоляваме на вкус и разбъркваме добре сместа.

Намазваме всяка кора с олио, прегъваме на две и отново намазваме с олио. След това разрязваме корите на по четири ленти успоредни на късата страна. В единия край на всяка лента слагаме по 1 ч.л. от пълнежа, след което ги сгъваме така, че да получим триъгълни форми.

Намазваме соленките с разбития жълтък и ги печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало