Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 яйца
• 1 ч.л. сол
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 200 г сирене
• ким, оцет
Начин на приготвяне:
От брашното, олиото, киселото мляко, 2 от яйцата и амонячната сода, разтворена в малко оцет, замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме квадрати.
Разбъркваме натрошеното сирене с други две яйца и върху всяко квадратче слагаме по малко от тази смес. Завиваме квадратчетата на пурички, намазваме ги с яйце и ги поръсваме с ким.
Нареждаме соленките в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...