Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 яйца
• 1 ч.л. сол
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 200 г сирене
• ким, оцет
Начин на приготвяне:
От брашното, олиото, киселото мляко, 2 от яйцата и амонячната сода, разтворена в малко оцет, замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме квадрати.
Разбъркваме натрошеното сирене с други две яйца и върху всяко квадратче слагаме по малко от тази смес. Завиваме квадратчетата на пурички, намазваме ги с яйце и ги поръсваме с ким.
Нареждаме соленките в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...