Продукти:
• 250 г брашно
• 250 г маргарин
• 2 с.л. кисело мляко
• сокът от половин лимон
• 1 ч.л. сол
• 1 жълтък
• ким или сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина и прибавяме киселото мляко, лимоновия сок, солта и брашното. Омесваме гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме лентички, които намазваме с разбития в малко вода жълтък и поръсваме с ким или сусам. Печем соленките в умерено загрята фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...