Продукти:
• 250 г брашно
• 250 г маргарин
• 2 с.л. кисело мляко
• сокът от половин лимон
• 1 ч.л. сол
• 1 жълтък
• ким или сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина и прибавяме киселото мляко, лимоновия сок, солта и брашното. Омесваме гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме лентички, които намазваме с разбития в малко вода жълтък и поръсваме с ким или сусам. Печем соленките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...