Продукти:
• 700 г картофи
• 1 пакетче и половина краве масло
• 450 г брашно
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Пресяваме брашното с бакпулвера. Прибавяме маслото и намачкваме на трохи. Прибавяме млякото и картофите, подправяме с черен пипер и сол и омесваме гладко тесто, което разточваме на кора.
С помощта на чаша изрязваме от кората кръгчета и ги нареждаме в намаслена тава. Изпичаме бисквитите във фурна, загрята до 180°С и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...