Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. кисело мляко
• 1/4 ч.л. сода бикарбонат
• 2-3 яйца
• 200 г сирене
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме заедно с киселото мляко и солта. Прибавяме содата и брашното и замесваме меко тесто. Оформяме от тестото малки топчета /колкото орех/ и леко ги разточваме. В средата на всяка от така приготвените питки правим вдлъбнатина.
Приготвяме плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене и я разпределяме по питките. Загръщаме отгоре плънката с тестото и слагаме топките в намаслени формички /кошнички/ от алуминиево фолио.
Нареждаме кошничките в тавичка и печем в умерена фурна. Обръщаме изпечените кошнички в широка чиния, отстраняваме фолиото и докато кошничките са още горещи, поръсваме със ситно настъргания кашкавал.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...