Продукти:
• 400 мл вода
• 1 пакетче краве масло
• 300 г брашно
• 2 ч.л. сол
• 6 яйца
• 250 г настърган кашкавал
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджерка възвираме на умерен котлон водата, солта и маслото. Прибавяме брашното и бъркаме енергично с дървена лъжица в една посока, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерката. Сваляме я от котлона и я оставяме да изстине.
С миксер разбиваме в тестото едно по едно яйцата, като след всяко бием поне 2 мин.
Изсипваме настъргания кашкавал, разбъркваме хубаво, оформяме от тестото топчета, които подреждаме на разстояние едно от друго в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре ги намазваме с яйце и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...