Продукти:
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. извара
• 1 и 1/2 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото и изварата замесваме тесто. Разточваме на лист, дебел 5-6 см, поръсваме със сол и режем на ленти, дълги 8-10 см.
Усукваме лентите на спирала и редим в ненамазана тавичка. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...