Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г натрошено сирене
• 300 г брашно
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото и го разбиваме на пяна. Прибавяме сиренето и брашното и омесваме средно твърдо тесто. Покриваме го с влажна кърпа и го оставяме да престои 1 нощ на хладно.
Разделяме тестото на 4-5 топки и разточваме кори с дебелина 5 мм. Изрязваме по-големи и по-малки кръгчета.
С белтък слепваме големите с малките кръгчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка, намазваме ги отгоре с белтък и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...