Продукти:
• 1 ч.ч. краве масло /или олио/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• мармалад
• канела /или ванилия/
• пудра захар
Начин на приготвяне:
От маслото, прясното мляко, содата и брашното замесваме средно твърдо тесто. Разточваме го на кори с дебелината на кори за юфка. Нарязваме го на правоъгълници с големина, каквато пожелаем.
Намазваме тези правоъгълници с тънък пласт мармалад, към който сме прибавили малко канела /или ванилия/ за аромат. Навиваме правоъгълниците на стегнати рула и ги нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна, докато станат бледозлатисти. Докато са още топли, овалваме пуричките в пудра захар.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...