Кулинарни рецепти » Розички Сирун

 Розички Сирун

Продукти:

• 4 яйца
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• пудра захар за ръсене
• 1 малко бурканче сладко (череши или вишни) за украса
• 2-3 белтъка за слепване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Омесваме яйцата и брашното. Разточваме кора, дебела колкото гърба на ножа. С чашка режем кръгчета, които цепваме с нож на 5 места без да нарушаваме средата. След това слепваме по три кръгчета по средата с белтък, като се стремим да разминаваме цепките.

Така получените сладки пържим в нагорещена мазнина до златисто (при пърженето в много мазнина, така че да плуват, сладките цъфват като розички). След това ги нареждаме на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

По средата на всяка розичка слагаме по един плод от сладкото и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало