Кулинарни рецепти » Анадолски курабии с кокос

 Анадолски курабии с кокос

Продукти:

• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч.+ 4 с.л.захар
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• с. л. гликоза
• пакетчета краве масло
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Объркваме млякото, 1 ч.ч. захар, гликозата, ванилията, 1 пакетче меко масло и брашното. Разстиламе сместа в наръсена с брашно, кокос или нишесте тавичка и печем 30 минути във фурна на около 150ºС.

Разбиваме останалото омекналото масло с 4 с.л. захар и кокосовите стърготини, заливаме тестото и допичаме още 20 мин.

Режем сладкиша на дребни полумесеци с метални формички или със стъклена чаша. Отгоре по желание поръсваме с настърган или разтопен бял шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало