Продукти:
• 400 г брашно
• 1 яйце
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. вода
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. пюре (или мармалад) от сини сливи
• 1-2 сухи малки хлебчета
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
От брашното, яйцето, половината от маслото, солта и водата замесваме меко тесто, което оставяме да престои 30-40 мин. После го разточваме на тънка кора, от която изрязваме квадрати.
Слагаме върху квадратите по малко от мармалада и ги прегъваме по диагонал, като притискаме краищата за да залепнат. След това ги варим 5 мин в леко подсолена вода.
Накрая ги поръсваме със стритите сухи хлебчета, заливаме с останалото разтопено масло и посипваме със захарта.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...