Продукти:
• 200 г брашно
• 70 г пудра захар
• 60 мл портокалов сок
• 1 ч.л. настъргана портокалова кора
• 60 мл олио
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1/2 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото, пудрата захар, портокаловата кора и портокаловия сок. Разбъркваме бакпулвера и содата с брашното и ги добавяме към първата смес. Оставяме тестото за 30 мин. в хладилник.
Изваждаме го и оформяме курабийки. Нареждаме ги в тава, върху хартия и печем 20 минути във фурна, загрята до 170 градуса.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...