Кулинарни рецепти » Лешникови макрони

 Лешникови макрони

Продукти:

• 4 белтъка
• половин лимон
• 1 ванилия
• 2 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. лешници
• 1-2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме лимоновия сок, ванилията и пудрата захар. Отделяме 2 супени лъжици от сместа, а към останалата прибавяме брашното и смлените лешници. Замесваме тесто и го оставяме малко да престои.

С помощта на две лъжици правим продълговати формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия. Отгоре шприцоваме с отделената смес. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало