Продукти:
• ч.ч. краве масло
• ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 до 2 ч.ч. брашно
• ванилии
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото и изчакваме да изстине. Прибавяме захарта и разбиваме до побеляваме. Прибавяме ванилията и постепенно сипваме брашното - до 1 1/2 ч.ч. Месим, докато получим хомогенна смес. Правим няколко курабийки и ги изпичаме във фурната за проба. Ако не се разстелят в тавата, значи сместа е готова, ако се разстелят – добавяме още брашно.
Печем в умерена фурна /150-180°С/ без да загряваме предварително и без да намасляваме тавата /може да я поръсим с малко брашно/. Курабийките не трябва да се препичат до тъмно розови, а да останат бели и по средата им да се образува дупка.
Поръсваме готовите курабии с пудра захар. Най-вкусни са след 24 часа.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...