Продукти:
• 2 белтъка
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 щипка сол
• 150 г захар
• 1 ванилия
• 1 с.л. нес кафе
• няколко капки бадемова есенция
• шоколадови дражета за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок и солта. Смесваме захарта с ванилията и нес кафето и при непрекъснато биене на белтъчния сняг ръсим от сместа. Подправяме с есенцията.
Шприцоваме целувките върху хартия за печене, като в средата на всяка слагаме по едно шоколадово драже. Печем 30 минути при 150 градуса.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...