Кулинарни рецепти » Балеринки

 Балеринки

Продукти:

• 500 г брашно
• 180 г краве масло
• 220 г захар
• половин пакетче бакпулвер
• 2 яйца
• 1 прах ванилия
• 250 г мармалад
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме маслото и размесваме. Прибавяме захарта и пак размесваме, накрая слагаме бакпулвера и яйцата и омесваме гладко тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм и с къдрава кръгла форма изрязваме сладки.

На половината от тях правим дупка (например с напръстник). Изпичаме ги и след като изстинат, намазваме целите сладки с мармалад и върху тях слагаме тези с дупката.

Поръсваме слепените сладки с пудра захар, а в дупката по желание можем да поставим плод от сладко - боровинка, череша, вишна.

Автор: Минка Узунова

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало