Продукти:
• 1 кг брашно
• 500 г мас
• 1 малка бутилка жълт швепс
• 2 кутии локум
• 2 ванилии
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Правим кладенче в брашното и изсипваме разтопената мас, а после по малко наливаме швепса с разтворената в него ванилията. Бъркаме енергично до топла печка, за да не се втвърди маста.
Когато получим хубаво тесто, правим топченца и в средите им слагаме локумче, отново овалваме между дланите и редим в суха тава. Печем на 250°С до розово.
Горещите сладки посипваме с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...