Кулинарни рецепти » Снежни топки Гъши яйца

 Снежни топки Гъши яйца

Продукти:

• 500 г брашно
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. свинска мас
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 3 ч.ч. мляко
• 1 ч.ч. олио
• конфитюр за плънката
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта, млякото, разтопената мас и брашното, което сме смесили с бакпулвера. Омесваме средно меко тесто. Накъсваме тестото на 40 топки.

Разточваме всяка топка на малка кора с дебелина 0,5 см. Слагаме по средата малко от конфитюра, защипваме краищата в средата и оформяме като яйце. Сгорещяваме олиото и изпържваме топките до златисто. След като изстинат ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало