Продукти:
• 500 г брашно
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. свинска мас
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 3 ч.ч. мляко
• 1 ч.ч. олио
• конфитюр за плънката
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, захарта, млякото, разтопената мас и брашното, което сме смесили с бакпулвера. Омесваме средно меко тесто. Накъсваме тестото на 40 топки.
Разточваме всяка топка на малка кора с дебелина 0,5 см. Слагаме по средата малко от конфитюра, защипваме краищата в средата и оформяме като яйце. Сгорещяваме олиото и изпържваме топките до златисто. След като изстинат ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...