Продукти: (за 5 порции)
• 15 калмара
• 300 г пресни гъби
• 30 г краве масло
• 100 г сметана
• 1-2 глави лук
• 1 лимон
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• половин глава целина
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера с вода слагаме морковите, целината и лука, нарязани на едро, дафиновия лист, оцет и сол. След като заврят пускаме калмарите. Варим около 15-20 мин, след което изваждаме калмарите и ги накъсваме на пръстенчета или ги нарязваме на ивички.
Нарязваме гъбите на ивички и задушаваме в разтопеното масло, прибавяме към тях накъсаните калмари, ситно нарязания магданоз, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 2-3 мин на умерен огън, подправяме с лимонов сок и сервираме.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...