Продукти: (за 4 порции)
• 16 големи печурки
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 малки главички лук
• 55 г галета
• 100 г месо от консервирани
• 1 щипка сух естрагон
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. разтопено краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме пънчетата на гъбите, подрязваме ги от долната част и ги наситняваме. С чиста, напоена с лимонов сок кърпа обтриваме шапките на гъбите. Отделно в сгорещеното олио задушаваме 2 мин нарязания на ситно лук. Прибавяме пънчетата и готвим още 3 мин.
Наръсваме с галета, сол, черен пипер и магданоз, разбъркваме и прибавяме наситнените раци. Пържим всичко още 1 мин.
Пълним шапките на гъбите с тази плънка и ги подреждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия. Поръсваме с разтопено масло и настърган кашкавал и печем 10 мин на 200°С.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...