Кулинарни рецепти » Пълнени гъби с раци

 Пълнени гъби с раци

Продукти: (за 4 порции)

• 16 големи печурки
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 малки главички лук
• 55 г галета
• 100 г месо от консервирани
• 1 щипка сух естрагон
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. разтопено краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме пънчетата на гъбите, подрязваме ги от долната част и ги наситняваме. С чиста, напоена с лимонов сок кърпа обтриваме шапките на гъбите. Отделно в сгорещеното олио задушаваме 2 мин нарязания на ситно лук. Прибавяме пънчетата и готвим още 3 мин.

Наръсваме с галета, сол, черен пипер и магданоз, разбъркваме и прибавяме наситнените раци. Пържим всичко още 1 мин.

Пълним шапките на гъбите с тази плънка и ги подреждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия. Поръсваме с разтопено масло и настърган кашкавал и печем 10 мин на 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало