Продукти: (за 3-4 порции)
• 25-30 охлюва
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• 2 по-малки домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме охлювите в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме 5 мин в олиото и 1 к.ч. бульон. Прибавяме охлювите, ориза, обелените и ситно нарязани домати и сол на вкус. Разбъркваме и пържим 4-5 мин.
Поръсваме с червения пипер, разбъркваме и заливаме с 2 ч.ч. бульон. Варим 20 мин на тих огън, като от време на време разбъркваме. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...