Кулинарни рецепти » Ориз по рибарски

 Ориз по рибарски
/Гърция/

Продукти: (за 8 порции)

• 600 г ориз
• 400 г скариди
• 200 г раци
• 200 г миди
• 2 глави лук
• 1 зелена пиперка
• 1 лимон
• 2 с.л. узо
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и пиперката на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистените и добре измити миди, скариди и раци, варим 5 мин на умерен огън и заливаме с узото.

Доливаме 5-6 ч.ч. вода, слагаме ориза и лимоновия сок, възвираме и варим 15 мин на умерен огън. Поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало