Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг октопод
• 4-5 с.л. зехтин
• 2 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. печени белени фъстъци
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме октопода. Подсушаваме и го нарязваме на парчета, които при непрекъснато бъркане запържваме около 10 мин в сгорещения зехтин.
Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и счуканите фъстъци. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и заливаме с виното. Захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...