Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг охлюви
• 500 г ориз
• 5 яйца
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме охлювите, изваждаме месото и го нарязваме на ситно. Сваряваме ориза и го прекарваме през преса. Смесваме получената каша с месото на охлювите.
Добавяме 4 яйца, ситно нарязания лук, малко ситно нарязан магданоз, малко галета, черен пипер и сол. От получената смес правим кюфтета, които овалваме в разбито яйце, галета, пак яйце и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...