Продукти: (за 4 порции)
• 400 г миди без черупките
• 2 глави лук
• 4-5 зелени пиперки
• 2 моркова
• 4 домата
• 50 г краве масло
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме мидите и ги варим 20 мин в леко подсолена вода. Нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло.
Изваждаме мидите и в същата мазнина запържваме нарязаните лук и пиперки. Щом омекнат, прибавяме сметаната и обелените и нарязани домати. Задушаваме, докато течността се изпари.
Сипваме мидите при зеленчуците, наливаме прецедения бульон от варенето, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 15-20 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнен копър.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...