Продукти: (за 4 порции)
• 400 г миди без черупките
• 2 глави лук
• 4-5 зелени пиперки
• 2 моркова
• 4 домата
• 50 г краве масло
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме мидите и ги варим 20 мин в леко подсолена вода. Нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло.
Изваждаме мидите и в същата мазнина запържваме нарязаните лук и пиперки. Щом омекнат, прибавяме сметаната и обелените и нарязани домати. Задушаваме, докато течността се изпари.
Сипваме мидите при зеленчуците, наливаме прецедения бульон от варенето, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 15-20 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...