Продукти:
• свареното месо от 1 омар
• 120 г гъби
• 150 г сметана
• 50 мл бренди
• 100 мл бяло вино
• 60 г краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Стопяваме маслото в голям тиган, прибавяме нарязаното на парченца месо от омар, черен пипер, лимонов сок и сол. Пържим на умерен огън.
Когато месото е почти готово, прибавяме брендито, изчакваме да се загрее и запалваме с клечка кибрит. Щом пламъкът изгасне, сипваме нарязаните парченца гъби и виното и бъркаме 2-3 минути.
Накрая прибавяме сметаната. Задушаваме още 5 минути на тих огън и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...