Продукти: (за 4 порции)
• 4 цели опашки от сурови омари
• 3 с.л. разтопено масло
• 2 с.л. лимонов сок
• сол, черен пипер
• лимонови резени за гарнитура
Начин на приготвяне:
Подреждаме омарите върху масата, на която ще ги обработваме нагоре с облата им страна. С остри ножици разрязваме черупките надлъжно през центъра, внимавайки месото в тях да остане цяло. Изваждаме го внимателно, а корубите запазваме.
Правим тук-там леки разрези върху месото, пълним с него корубите и наръсваме със сол, черен пипер и лимонов сок. Подреждаме корубите върху намаслена пергаментова хартия. Леко намазваме с масло и самите коруби.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...