Продукти:
• 200 г краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 4 пресни яйца
• 1 ч.ч. смлени орехи или бадеми
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. ром
• 1 щипка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с 1/3 от захарта на пухкав крем. Прибавяме брашното, пресято с бакпулвера, орехите и млякото. Разбъркваме добре.
Разбиваме на твърд сняг белтъците, които предварително сме отделили от жълтъците. Внимателно при непрекъснато бъркане, за да не спаднат, прибавяме към тях 3 с.л. захар. Като продължаваме леко да бъркаме, прибавяме белтъчния сняг към приготвения крем.
Изсипваме сместа в продълговата намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато порозовее. През това време разбиваме на крем четирите отделени жълтъка с останалата захар.
Когато готовият сладкиш малко поизстине, заливаме го с крема и навеждаме тавичката във всички посоки, за да се разстели кремът равномерно.
Оставяме сладкиша да престои един ден, за да изсъхне глазурата и го нарязваме на квадратчета, които нареждаме в подходяща чиния за сервиране.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...