Продукти:
• 200 г краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 4 пресни яйца
• 1 ч.ч. смлени орехи или бадеми
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. ром
• 1 щипка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с 1/3 от захарта на пухкав крем. Прибавяме брашното, пресято с бакпулвера, орехите и млякото. Разбъркваме добре.
Разбиваме на твърд сняг белтъците, които предварително сме отделили от жълтъците. Внимателно при непрекъснато бъркане, за да не спаднат, прибавяме към тях 3 с.л. захар. Като продължаваме леко да бъркаме, прибавяме белтъчния сняг към приготвения крем.
Изсипваме сместа в продълговата намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато порозовее. През това време разбиваме на крем четирите отделени жълтъка с останалата захар.
Когато готовият сладкиш малко поизстине, заливаме го с крема и навеждаме тавичката във всички посоки, за да се разстели кремът равномерно.
Оставяме сладкиша да престои един ден, за да изсъхне глазурата и го нарязваме на квадратчета, които нареждаме в подходяща чиния за сервиране.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...