Продукти:
• 5 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 150 г краве масло
• 100 г лешници
• 1 к.ч. брашно
• 1/2 кофичка подсладена сметана
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и в дълбок съд на слаб огън ги разбъркваме заедно със захарта и маслото като внимаваме сместа да не заври. Бъркаме докато получим гладка смес. Прибавяме смлените лешници, брашното и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме внимателно сместа в продълговата намаслена и поръсена с брашно тава и печем в предварително загрята фурна. Изваждаме сладкиша от тавата, докато е още горещ, и го украсяваме с разбитата подсладена сметана.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...