Продукти:
• 5 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 150 г краве масло
• 100 г лешници
• 1 к.ч. брашно
• 1/2 кофичка подсладена сметана
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и в дълбок съд на слаб огън ги разбъркваме заедно със захарта и маслото като внимаваме сместа да не заври. Бъркаме докато получим гладка смес. Прибавяме смлените лешници, брашното и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме внимателно сместа в продълговата намаслена и поръсена с брашно тава и печем в предварително загрята фурна. Изваждаме сладкиша от тавата, докато е още горещ, и го украсяваме с разбитата подсладена сметана.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...