Продукти за тестото:
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. вода
• 2 1/2 ч.ч. смлени бадеми
• 50 г какао
• 1 препълнена с.л. нескафе
• 3 с.л. нишесте /или брашно/
За пълнежа:
• 200 г конфитюр от ягоди
• 4 с.л. ром
За крема:
• 2 пакетчета краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 много пресни яйца
• 150 г шоколад
• 4 с.л. ром
За украса:
• какао
• захарни перлички
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме заедно със 100 г захар и водата. С останалата захар разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги съединяваме с белтъците. Смесваме какаото, нишестето и кафето и ги прибавяме към яйцата. Разбъркваме леко и изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър около 22 см.
Печем 45 мин в предварително загрята фурна при температура 160°С. Изваждаме готовия блат от тавичката и го оставяме върху решетка да изстине. После го изрязваме във формата на осемлъчева звезда. Разрязваме звездата хоризонтално на три части.
Разбъркваме конфитюра с рома и го разстиламе между блатовете. Разбиваме размекнатото масло за крема. При непрекъснато бъркане прибавяме малко по малко захарта, след това яйцата и накрая разтопения шоколад и рома.
Намазваме с половината от крема звездата отстрани. С помощта на кръгъл шприц шприцоваме останалия крем на лентички върху звездата. Накрая поръсваме отгоре с какао и украсяваме със захарни перлички.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...