Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ванилии
• 280 г брашно
• 150 г кристална захар
• 100 г нарязани орехови ядки
• шипков мармелад
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме едно по едно 2 яйца и 2 жълтъка. После прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, прясното мляко и ванилията. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изваждаме го от фурната и го намазваме с мармалада. Отгоре разстиламе отделените белтъци, които сме разбили на сняг заедно с кристалната захар. Поръсваме готовия сладкиш с нарязаните орехови ядки и леко го запичаме.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...