Продукти:
• 1 кг захар
• 600 мл вода
• 1 равна с. л. лимонтузу
• 300 г брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Слагаме на котлона да заврат захарта, половината вода и лимонената киселина. Варим около 20 мин, докато сместа добие кафеникав цвят.
В друг съд разбиваме брашното с останалата вода на хомогенна смес и я прибавяме към захарния сироп. Бъркаме непрекъснато на огъня, като внимаваме да не загори. Сместа е готова, когато започне да се отделя от стените на съда.
Прибавяме изчистените орехови ядки и прехвърляме халвата в добре набрашнена тава. Отгоре също поръсваме с брашно и прибираме в хладилник, за да се стегне.
Преди сервиране нарязваме халвата, а брашното изтръскваме.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...