Кулинарни рецепти » Напудрено негърче

 Напудрено негърче

Продукти: (за 16 парчета)

• 125 г краве масло или маргарин
• 50 г какао
• 2 яйца
• 225 г захар
• 1 ванилия
• 40 г бяло брашно
• 75 г счукани бадеми
• 75 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Застиламе кръгла тава с диаметър 20 см с намаслена хартия. Загряваме фурната на 180°С. На леко топъл котлон внимателно размачкваме маслото и го объркваме с какаото.

Бием яйцата и захарта до побеляване и ги ароматизираме с ванилията. Прибавяме какаовата смес, а после и брашното като бъркаме леко с дървена лъжица. Заделяме от пудрата захар за поръсване и остатъка прибавяме в тестото. Накрая слагаме бадемите.

Изсипваме тази смес в тавичката, слагаме решетката за печене в средата на фурната и печем около 30 мин. Изстиналия сладкиш нарязваме на квадратчета, които поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало