Продукти: (за 16 парчета)
• 125 г краве масло или маргарин
• 50 г какао
• 2 яйца
• 225 г захар
• 1 ванилия
• 40 г бяло брашно
• 75 г счукани бадеми
• 75 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Застиламе кръгла тава с диаметър 20 см с намаслена хартия. Загряваме фурната на 180°С. На леко топъл котлон внимателно размачкваме маслото и го объркваме с какаото.
Бием яйцата и захарта до побеляване и ги ароматизираме с ванилията. Прибавяме какаовата смес, а после и брашното като бъркаме леко с дървена лъжица. Заделяме от пудрата захар за поръсване и остатъка прибавяме в тестото. Накрая слагаме бадемите.
Изсипваме тази смес в тавичката, слагаме решетката за печене в средата на фурната и печем около 30 мин. Изстиналия сладкиш нарязваме на квадратчета, които поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...