Продукти:
• 100 г шоколад
• 100 г краве масло
• 5 с.л. мед
• 250 г сухи бисквити
• 2 с.л. орехови ядки
• 2 с.л. череши от конфитюр
Начин на приготвяне:
Размачкваме бисквитите с точилка, а ореховите ядки и черешите нарязваме на едро. Настъргваме шоколада на много ситно ренде и го смесваме с меда. Бъркаме, докато получим гладък крем. Като продължаваме да бъркаме, прибавяме последователно размекнатото масло, орехите и черешите.
Размесваме много добре и изсипваме сместа във форма за торта, чието дъно сме покрили с пергаментова хартия. Изравняваме отгоре с шпатула и слагаме сладкиша в хладилника за 2-3 часа. Преди поднасяне обръщаме в чиния за торта и отстраняваме хартията.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...