Продукти:
• 1-2 опаковки бишкоти
• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 150 г кристална захар
• 150 г запечени бадеми
• 3 с.л. сметана
• ванилен сос
Начин на приготвяне:
Карамелизираме кристалната захар, изчакваме да изстине и я натрошаваме на ситно. Разбиваме размекнатото масло с пудрата захар и прибавяме към него натрошения карамел, смлените бадеми и сметаната.
Нареждаме бишкотите в дълбока стъклена чиния и ги покриваме с приготвения крем. Преди поднасяне заливаме сладкиша с ванилен сос.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...