Продукти:
• 400 г брашно
• 500 г кисело мляко
• 200 г настъргани моркови
• 250 г захар
• 100 мл олио
• 100 г едро нарязани орехи
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Отделяме 2 с.л. от киселото мляко и разбиваме останалото със захарта, докато захарта се разтопи. Прибавяме настърганите моркови и разбъркваме. При непрекъснато бъркане сипваме последователно по 1 с.л. олио и по 1 с.л. брашно. Продължаваме да бъркаме, докато сместа поеме брашното.
Накрая слагаме разтворената в отделеното мляко сода и половината от орехите. Разбъркваме, изсипваме тестото в намаслена и набрашнена тавичка и поръсваме отгоре останалите орехи. Печем сладкиша отначало в силна, а после - в по-слаба фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...