Кулинарни рецепти » Пирог с лук

 Пирог с лук
/Германия/

Продукти:

• 250 г брашно
• 50 г краве масло
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 4-5 с.л. прясно мляко
• сол

За плънката:

• 750 г лук
• 100 г сланина
• 2 яйца
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме маята с млякото и захарта и изчакваме да бухне. Прибавяме маслото и пресятото брашно, поръсваме 1-2 щипки сол и замесваме тесто. Оставяме го 30 мин да втасва, след което го разточваме и разстиламе в намаслена тавичка. Отново изчакваме да втаса.

Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в сух тиган. Щом пусне мазнина, сипваме ситно нарязания лук и задушаваме, докато омекне.

Сваляме от огъня и прибавяме яйцата. Подправяме с ким и сол на вкус и разстиламе плънката върху тестото. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало