Продукти:
• 250 г брашно
• 50 г краве масло
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 4-5 с.л. прясно мляко
• сол
За плънката:
• 750 г лук
• 100 г сланина
• 2 яйца
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме маята с млякото и захарта и изчакваме да бухне. Прибавяме маслото и пресятото брашно, поръсваме 1-2 щипки сол и замесваме тесто. Оставяме го 30 мин да втасва, след което го разточваме и разстиламе в намаслена тавичка. Отново изчакваме да втаса.
Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в сух тиган. Щом пусне мазнина, сипваме ситно нарязания лук и задушаваме, докато омекне.
Сваляме от огъня и прибавяме яйцата. Подправяме с ким и сол на вкус и разстиламе плънката върху тестото. Печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...