Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 2 картофа
• 2 моркова
• 1 домат
• 200 г гъби
• 3 с.л. краве масло
• 2 яйца
• 150 г сирене
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и заедно с почистените моркови и гъби ги нарязваме на дребно. Задушаваме ги в маслото и 1/3 ч.ч. вода, докато останат на мазнина. Прибавяме обеления и настърган домат, ситно нарязания копър и подправките.
Разбиваме яйцата и ги размесваме с настърганото сирене. Прибавяме към зеленчуковата смес и разбъркваме много добре. Разделяме тестото на две и разточваме две кръгли кори.
Застиламе с едната дъното на намаслена тавичка, така че краищата на кората да образуват ръбче по стената на тавата. Отгоре разстиламе плънката на равномерен пласт, покриваме с втората кора и прищипваме краищата на двете кори. Набождаме баницата с вилица и печем около 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...