Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1 щипка сол
• 1 с.л. оцет
• олио за намазване на корите
За плънката:
• 1 малка кисела зелка
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от водата, солта, оцета и брашното. Омесваме тестото добре, разделяме го на 12 части, покриваме ги с влажна кърпа и ги оставяме да престоят половин час на топло. После от всяко топче разточваме по една тънка кора. Разрязваме всяка кора на четири и последователно запичаме леко всяко парче върху затопления котлон.
Нарязваме зелката на ситно и я запържваме в сгорещената мазнина.
В намаслена тавичка разстиламе част от препечените кори. Поръсваме отгоре с разтопено масло и разстиламе част от плънката. После слагаме отново кори, поръсваме с масло и разстиламе плънка. Повтаряме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с кори. Поръсваме обилно с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...