Кулинарни рецепти » Пастел (баница с месо)

 Пастел (баница с месо)

Продукти:

• 1 пакет фини кори (500 г)
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 2 патладжана
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме наситно.

Запържваме каймата с патладжана и ситно нарязания лук, посоляваме и подправяме с черен пипер. Преди да свалим от огъня, добавяме 2 яйца и разбъркваме.

В намазнена с олио тава слагаме половината кори. Изсипваме сместа и върху нея разстиламе останалите кори. Намазваме с жълтък и нарязваме на 12 парчета.

Печем 40 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало