Кулинарни рецепти » Лучник по трънски

 Лучник по трънски

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 500 г пресен лук
• 1 кг лапад
• 500 г сирене
• 2 яйца
• сол
• 1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат.

Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно и го задушаваме в част от мазнината. След това прибавяме измития и нарязан на ситно лапад и също го задушаваме. После отстраняваме съда от огъня, прибавяме натрошеното сирене и разбитите яйцата и разбъркваме.

Разточваме тестените топки на кори и ги нареждаме в намаслена тавичка, като върху всяка кора поръсваме олио и разстиламе част от плънката. Покриваме с последната кора, поръсваме с олио, намазваме с разбитото яйце и печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало