Продукти:
• 750 г картофи
• 30 г маргарин
• 375 мл прясно мляко
• 375 г пушена риба
• 250 г прясна морска риба
• 1 дафинов лист
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 6 зърна черен пипер
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г пикантен нискомаслен кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Обелените картофи нарязваме на филийки, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият, и ги варим на умерен огън. После отцеждаме водата, пасираме картофите и ги разбъркваме с маргарина и 3 с.л. мляко.
Възвираме почистената прясна риба с останалото мляко, дафиновия лист, индийското орехче и черния пипер и варим на бавен огън 2-3 мин. Сваляме от котлона, похлупваме с капак и изчакваме рибата да изстине.
После я обезкостяваме, нарязваме я на ситно и я разбъркваме с наситнените яйца и магданоз. Подправяме със сол и прясно смлян черен пипер.
Разстиламе рибната смес в намаслена тавичка, отгоре покриваме с равномерен слой картофено пюре и поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем в предварително загрята на 200°С фурна около 25 мин.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...