Продукти:
• 6 яйца
• 400 г майонезена салата
• 3-4 стерилизирани краставички
• 1-2 маслини
• 3 малки домата
• 2 с.л. майонеза
• магданоз
Начин на приготвяне:
В подходящо плато оформяме канапе от майонезената салата.
Отгоре закрепваме твърдо сварените и обелени яйца, предварително отрязани от страната на по-тъпия връх. Върху всяко яйце поставяме като шапчица половин домат, изчистен от семето. Върху домата с тънък шприц правим точки от майонезата.
Около канапето и яйцата правим украса с клонки от магданоза, ивички от маслините и кръгчета от краставичките.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...